Skip to main content

Este luna iulie și eziți încă între mai multe destinații pentru vacanța din vara asta? Iată un clasament care te-ar putea ajuta, cele mai frumoase plaje din Europa, în 2021.

Este încă dificil să călătorești pe alt continent în acest an, totuși în Europa s-au relaxat multe restricții și s-au redeschis multe oportunități. Și chiar dacă Bătrânul Continent nu ți pare prea exotic pentru o vacanță de vară, vei găsi aici destule locuri pentru a te relaxa, începând cu plajele. Tripadvisor a lansat întrebarea online, iar utilizatorii împătimiţi ai călătoriilor au răspuns, astfel că s-a stabilit un clasament al celor mai frumoase 25 de plaje din Europa în 2021, pe baza opiniilor. Rețineți că primele opt sunt, de asemenea, printre cele mai frumoase plaje din lume în 2021.

Citește și: Ziua Internațională a Protecției Solare. Vara asta primul lucru pe care ți-l pui în bagaj este crema solară

Spania, Italia, Grecia și Anglia domină acest clasament, cu patru plaje fiecare. Franța este puţin în urmă, cu trei plaje, în Corsica și Bretania. Apoi găsim Islanda și Cipru, cu două plaje. Și în cele din urmă Turcia și Portugalia, cu câte o plajă.

Plaja La Concha, Spania

Printre cele mai cunoscute se numără plaja Concha, situată pe coasta Ţării Bascilor, la San Sebastián. Accesibilă direct din centrul orașului, această plajă spaniolă oferă o panoramă a insulei Santa Clara, în mijloc, și a munților Urgull și Igeldo de ambele părți ale plajei. După ce ați gustat specialități basce, faceți-vă drum prin cei 1350 de metri acoperiți cu nisip fin pentru o pauză digestivă.

Elafonissi, Grecia

O altă minune de descoperit în Grecia: Elafonissi. Această plajă cretană este situată pe o peninsulă din sud-estul insulei. Apa este transparentă, iar nisipul… roz! Un adevărat paradis care atrage turiștii ca un magnet. Prin urmare, vă sfătuim să mergeți acolo în afara sezonului, poate în septembrie, sau dimineața devreme.

TOP 25 dintre cele mai frumoase plaje din Europa

1. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa ( Italia )

2. Playa de Cofete, Fuerteventura (Spania)

3. Praia da Falésia, Portugalia

4. Plaja La Concha, Spania

5. Bournemouth Beach, Anglia

6. Laguna Balos, Creta

Citește și: Unde mergem vara asta în vacanţă? Top 10 cele mai bune destinaţii din Europa în 2021, votate de pasionaţii de călătorii

7. Plaja Elafonissi, Creta

8. Plaja Santa Giulia, Corsica (Franța)

9. Plaja Kleftiko, Milos (Grecia)

10. Porthminster Beach, Cornwall (Anglia)

11. Diamond Beach, Islanda

12. Playa de Ses Illetes, Formentera (Spania)

13. Plaja Sarakiniko, Milos (Grecia)

14. Plaja Reynisfjara, Islanda

15. Plaja Sotavento, Fuerteventura (Spania)

16. Perranporth Beach, Cornwall (Anglia)

17. Plaja Fig Tree Bay, Cipru

18. Filey Beach, Anglia

19. Plaja Sillon, Franța

20. Spiaggia di Sansone, Italia

21. Plaja Nissi, Cipru

22. Plaja Kleopatra, Turcia

23. Plaja Tropea, Italia

24. Plaja Palombaggia, Corsica (Franța)

25. Spiaggia La Cinta, Sardinia (Italia).