Skip to main content

În India, unde milioane de oameni îl admiră pe Donald Trump, un fermier a împins idolatria până la limita extremă şi l-a venerat pe preşedintele SUA ca pe un zeu, rugându-se în fiecare dimineață la o statuie în mărime naturală a lui Trump, pe care a amplast-o curtea din spatele casei, scrie The New York Times. Primatul localităţii avea să spună că tânărul fermier Bussa Krishna a fost atras de „căile directe și discursul fără ocolişuri al domnului Trump”, însă această veneraţie i-a adus pieirea.

Când Trump a anunțat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus, vestea l-a devastat pe Bussa Krishna. Fermierul a postat un videoclip lacrimogen pe Facebook, în care spunea: „Mă simt foarte trist că zeul meu, Trump, a contactat coronavirusul. Îi rog pe toți să se roage pentru recuperarea sa rapidă”. Mai mult, el încetat să mănânce pentru a-și arăta solidaritatea cu suferința idolului său, după cum mărturiseşte familia sa. Ulterior a căzut într-o depresie profundă, iar duminică a murit în urma unui stop cardiac.

Sursă: nytimes.com

Devoțiunea lui Bussa Krishna l-a transformat pe acesta, după moarte, într-o mică celebritate în țara sa, el devenind subiectul titlurilor naționale. Unul dintre verii săi, Vivek Bukka, a spus într-un interviu că Bussa era într-o formă fizică bună și nu a avut probleme de sănătate sau antecedente de boli de inimă.

BISERICA LUI MARADONA

Oricât ni s-ar părea de ciudat, astfel de idolatrizări vecine cu nebunia nu sunt chiar o raritate, aşa cum ne-ar plăcea să credem. Una dintre cele mai cunoscute dar şi ciudate credinţe îi cheamă pe enoriaşi în Biserica lui Diego Armando Maradona. În cadrul bisericii există și o serie de porunci, care îi îndeamnă pe credincioși să-și schimbe unul dintre prenume în Diego, să-și boteze fiii Diego și să propovăduiască „miracolele” înfăptuite de fotbalistul Maradona. Pare absurd, dar această credință are 80.000 de adepți, în peste 60 de țări.

Sursă: nytimes.com

Cultul  are  propria biblie inclusiv Cele Zece Porunci, şi învăţături ca „Răspândește veștile despre miracolele lui Diego în tot universul” și „Dragostea față de fotbal e mai presus de toate”.

Cele 10 porunci ale Bisericii lui Maradona, proclamate de D10S:

1. Mingea nu trebuie să fie întinată

2. Iubiţi fotbalul mai presus de orice

3. Declaraţi-vă dragostea necondiţionată pentru fotbal

4. Apăraţi culorile Argentinei

5. Duceţi învăţătura lui Diego Maradona peste tot în lume

6. Rugaţi-vă în temple unde el a vorbit

7. Nu proclamaţi numele lui Diego în numele unui singur club

8. Urmaţi învăţăturile Bisericii lui Maradona

9. Fie ca Diego să fie al doilea nume al vostru şi cel al copiilor voştri

10. Nu fiţi descreieraţi şi nu lăsaţi ţestoasa să vă scape.

Sursă foto: The New York Times

Leave a Reply

5 × four =