Skip to main content

Peste şase din zece angajaţi români spun că nu au în prezent un plan pentru suplimentarea veniturilor când vor fi pensionari, cum ar fi pensii private sau active imobiliare pe care le pot închiria sau vinde, bazându-se strict pe banii pe care îi vor încasa din pensia de stat. În aceste condiţii, doi din zece salariaţi afirmă că vor continua cu siguranţă să lucreze, chiar şi doar part-time, iar alţi şase din zece iau în calcul această posibilitate, conform unui sondaj realizat de platforma de recrutare online Best Jobs.

“În prezent, 85% dintre respondenţi afirmă că au un salariu net lunar sub pragul de 5.000 de lei, iar în acest procent circa 30% câştigă sub 3.000 lei, ceea ce nu le permite să facă destule economii pentru vârsta pensionării. Alţi 10% câştigă între 5.000 şi 10.000 lei lunar, iar restul de 5% – peste 10.000 lei pe lună”, spun autorii sondajului.

Cei mai mulţi dintre respondenţi (47%) consideră că ar trebui să aibă economii de până la 150.000 lei (30.000 euro) la momentul ieşirii la pensie, pentru a avea o bătrâneţe lipsită de griji financiare. Alţi 33% spun că ar trebui să aibă deoparte între 175.000 şi 300.000 lei (60.000 de euro), 15% ar vrea să aibă economii spre suma de 500.000 lei (100.000 euro), iar restul de 5% – peste acest prag. Totuşi, peste jumătate dintre respondenţi ar vrea să poată economisi lunar între 250 şi 500 lei, 28% – între 500 şi 750 lei, 13% – între 750 şi 1.000 lei, iar 5% – peste 1.000 lei.

Citește și: REDUCERE PROGRAMULUI DE MUNCĂ LA 5 ORE PE ZI, O IDEE BUNĂ DOAR ÎN APARENŢĂ. CE DEZAVANTAJE ŞI PERICOLE SE ASCUND ÎN SPATELE AŞA-ZISEI RELAXĂRI

“De altfel, pentru a avea în primul rând venituri mai mari care să le permită să facă economii, cei mai mulţi dintre angajaţi iau în calcul să îşi schimbe locul de muncă. Dacă în ultimele 12 luni, pe fondul pandemiei, două treimi dintre respondenţi au rămas la acelaşi loc de muncă, acum aproximativ patru din zece respondenţi se gândesc să îşi schimbe jobul sau chiar domeniul de activitate, iar 22,5% afirmă că au făcut deja paşi în această direcţie”, mai arată sondajul.

Principalele criterii pe care le vor lua în calcul la căutarea unui job sau domeniu nou sunt: un salariu mai mare (67%), siguranţa locului de muncă (39%), mai multă stabilitate (32%), posibilitatea de a lucra de acasă (31,5%), mai mult timp liber (29,5%). Sondajul a fost efectuat în perioada 1 – 20 august, pe un eşantion de 920 de utilizatori de internet din România.

Într-un alt studiu, dat publicităţii săptămâna trecută, un prcent de 47% dintre salariaţi afirmau că iau în considerare să renunţe la statutul de angajaţi şi să devină freelanceri. Motivaţia a 44% dintre respondenţi de a deveni freelanceri este flexibilitatea programului şi independenţa pe care o oferă acest tip de activitate, relevă rezultatele sondajului. Pentru alţi 15% dintre respondenţi, motivaţia de a lucra ca freelanceri constă în libertatea de a lucra de oriunde, iar 12% speră să obţină venituri mai mari ca freelanceri.

Citește și: ”Karoshi” – Moartea de epuizare sau ravagiile suprasolicitării la locul de muncă. Tragedia pe care Japonia a “exportat-o” în toată lumea

În perspectiva de a lucra ca freelanceri, 38% din respondenţi au menţionat că ar vrea să lucreze de acasă, 12% s-ar muta într-o zonă rurală din România, 10% s-ar muta de la munte, iar 9% într-o destinaţie exotică. Pe de altă parte, 70% dintre angajaţii participanţi la sondaj au menţionat că au lucrat sau apreciază că va fi nevoie să lucreze şi după programul normal al locului de muncă.

Cei mai mulţi (23%) consideră că vor ajunge să se ocupe în timpul liber de activităţi profesionale pentru că nu au înlocuitor, alţi 22% vor să îşi ajute colegii, în timp ce 19% mărturisesc că sunt obligaţi să facă acest lucru atunci când apar situaţii neprevăzute.

Un procent de 49 dintre respondenţii la sondaj au transmis că acceptă să lucreze în timpul liber doar în situaţii excepţionale, în timp ce 25% nu au nicio problemă să muncească atunci când şeful le solicită ajutorul. În schimb, 15% au declarat că ar fi de acord să rezolve sarcini legate de muncă în timpul liber dacă sunt recompensaţi suplimentar faţă de salariu, iar 11% au spus că, de obicei, refuză categoric cerinţe legate de job atunci când sunt în timpul liber.

Totodată, activitatea angajaţilor după programul normal de muncă nu este întotdeauna legată exclusiv de locul de muncă, unii angajaţi fiind deschişi să aloce din timpul liber pentru proiecte suplimentare. Astfel, mai mult de jumătate (52%) dintre angajaţii care au participat la sondaj au mărturisit că au acceptat cel puţin ocazional proiecte profesionale în afara locului de muncă. Atunci când au lucrat în timpul liber, 14% spun că au făcut acest lucru pentru proiecte suplimentare, 24% au alocat din timpul liber atât pentru proiecte cât şi pentru locul de muncă, în timp ce 41% s-au ocupat doar de cerinţe legate de locul de muncă.

Citește și: Câţi angajaţi au lucrat de acasă în pandemie? România şi Bulgaria sunt codaşele Europei la telemuncă

Un procent de 47 dintre respondenţii la sondaj au declarat că aleg să desfăşoare activităţi suplimentare pentru a-şi creşte veniturile. Alţi 30% s-au ocupat de proiecte profesionale suplimentare locului de muncă pentru dezvoltarea personală şi cunoaşterea de zone noi de activitate, 18% pentru a ajuta alţi oameni, iar 6% pentru a-şi dezvolta un portofoliu. Dintre cei care au realizat activităţi profesionale suplimentare, 65% s-au implică în proiecte plătite, în timp ce 35% au dedicat timpul lor voluntariatului.

Doar 38% dintre cei care au proiecte profesionale în afara locului de muncă aleg acelaşi domeniu de activitate cu locul de muncă. Domeniile care permit cel mai mult angajaţilor să lucreze în afara timpului de birou sunt Tehnic (24%), Educaţie şi Training (16%), Vânzări (14%), Financiar şi Contabilitate (10%) şi IT (8%). 9% dintre respondenţii la sondajul BestJobs au declarat că au proiecte de Content Creation şi Social Media, acestea fiind printre cele mai căutate joburi noi, care permit activitatea de oriunde şi cu program flexibil.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În prezent, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 25.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare, coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti.

Sursă: bestjobs.eu/ Sursă foto: pexels.com

Leave a Reply

3 × one =