Skip to main content

Deși această lansare vine destul de târziu din cauza pandemiei de coronavirus, milioane de oameni așteaptă cu nerăbdare apariția pe piața a celui mai spectaculos telefon Apple, denumit iPhone 12.

Zvonurile indică faptul că anul acestavr exista 4 modele noi de iphone iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max și un iPhone 12 mini.

Apple schimbă şi design-ul cu noile telefoane. Acestea vor semăna cu iPad Pro şi marginile sale drepte. Cea mai mare schimbare este dată de tehnologia 5G. Cu noile iPhone-uri vei avea super-viteză pe net.

Modelul Mini va avea doar două camere pe spate, însă cele două versiuni Pro vin cu 3 camere şi o tehnologie spectaculoasă numită LiDAR. Cu aceasta vei putea scana o cameră cu tot ce conţine, la fel cum poţi face cu ultimul iPad. Cel mai mare semn de întrebare este legat de display.

A fost prezentat primul iPhone cu tehnologie 5G. Este vorba despre iPhone 12, un smartphone cu display de 6.1 inci. Va avea 5 variante de culoare, respectiv negru, alb, verde, roşu şi albastru

iPhone 12 are un nou design asemănător cu cel de pe iPad Pro, confirmând zvonurile. Acesta este cu 11% mai subţire, cu 15% mai mic şi cu 16% mai mic.

Display-ul este OLED cu 460 ppi este de două ori mai mult ca iPhone 11. Luminozitatea este de două ori mai mare în HDR, 1200 niţi. Are suport pentru Dolby Vision, HLG şi HDR 10.

Este anunţată o nouă tehnologie pentru rezistenţa display-ului. Apple susţine că este de 4 ori mai rezistent în cazul căzăturilor.

A fost anunţat noul procesor A14 Bionic. Acesta este construit cu un proces de fabricaţie de 5nm. Are 11.8 tranzistori, cu 40% mai mulţi decât A13 de pe iPhone 11.

De asemenea, Apple a anunțat că noul procesor este capabil să facă 11.000 de miliarde de operaţiuni pe secundă, iar noul iPhone 12 vine cu jocul League of Legends.

iPhone 12 are două camere pe spate. Un senzor principal f/1.6 cu distanţă focală de 26mm. Al doilea senzor este ultra-wide cu câmp vizual. Telefonul vine cu Smart HDR 3. iPhone vine cu un Night Mode Time Lapse.

Modul pentru noapte a fost extins pe toate camerele, inclusiv pe cea pentru selfie. iPhone 12 vine cu un spate magnetic numit MagSafe. Este pentru a îmbunătăţi încărcarea wireless, dar şi pentru a ataşa diferite accesorii precum un portofel. Încărcarea wireless ajunge până la 15W.

E oficial: noul iPhone 12 va veni fără încărcător în cutie! Acest lucru este pentru a reduce deşeurile electrice! De asemenea, pentru prima dată iPhone-ul va veni cu USB Type-C către portul Lightning.

A fost anunţat iPhone 12 Mini! Este cel mai mic telefon cu 5G din lume, având un display de 5.4 inci.

Au fost anunţate preţurile! iPhone 12 Mini va costa 699 de dolari, în timp ce iPhone 12 costă 799 de dolari.

iPhone 12 Pro va avea un display de 6.1 inci, în timp ce iPhone 12 Pro Max va avea un display de 6.7 inci. Acesta vine cu oţel inoxidabil pe lateral şi în 4 variante de culoare: argintiu, grafit, auriu şi albastru.

iPhone 12 Pro are un senzor telephoto care vine cu zoom optic 4x. Tehnologia Deep Fusion este disponibilă pe toate cele 3 camere de pe iPhone 12 Pro şi Pro Max. Ei vor putea putea să controleze toate detaliile în momentul în care fac o fotografie.

Senzorul este mai mare ca niciodată, ceea ce aduce îmbunătăţiri cu 87% pentru fotografi în condiţii slabe de lumină.

iPhone 12 Pro şi 12 Pro Max pot să înregistreze clipuri 10-bit HDR. Are şi suport pentru Dolby Vision HDR. iPhone 12 Pro şi 12 Pro Max vin cu scanner LiDAR care ajută iPhone-ul să înţeleagă lumea din jurul lui.

iPhone 12 Pro cu 128GB spaţiu de stocare pleacă de la 999 de dolari, în timp ce iPhone 12 Pro Max va costa 1.099 de dolari.

Scanerul LiDAR ajută şi la o focalizare rapidă atât pentru foto, cât şi pentru video.

Precomenzile pentru iPhone 12 şi 12 Pro încep pe 16 octombrie iar telefonul va fi disponibil de pe 23 octombrie. În schimb, pentru iPhone 12 Mini şi 12 Pro Max va mai trebui să aştepţi până pe 13 noiembrie.