Skip to main content

Tucker Carlson, gazda emisunii Primetime Fox News, a criticat luni noaptea guvernele australian și al Noii Zeelande pentru inumanele politici anti-COVID-19, el vorbind despre lockdown-ul la nivel național existent în aceste state şi despre faptul că oamenii nu mai au voie să vorbească cu vecinii pentru a „preveni” răspândirea coronavirusului.

“Nu vorbi cu vecinii tăi, stai în bulă. Asta este Noua Zeelandă”, a spus Carlson. Şi totuşi aici este mai multă libertate decât în Australia. “În Australia, guvernul a implementat blocaje totale la nivel național și apoi a impus legea marțială pentru a aplica aceste blocaje. Care este justificarea pentru acest lucru?”, s-a întrebat el retoric. Carlson a explicat că guvernul australian și-a justificat blocajele tiranice după o medie de un deces și jumătate de coronavirus pe zi, într-o țară cu 25 de milioane de oameni.

“Într-un caz recent, care chiar spune totul, autoritățile au executat câini de salvare, au împușcat câinii care trebuiau să ajungă în adăposturi, pentru a-i împiedica pe iubitorii australieni de câini să călătorească pentru a-i adopta”, a dezvăluit Carlson.

Citește și: Poliția Animalelor intră în acțiune. Moment istoric pentru România, necuvântătoarele sunt apărate prin lege, cu arma în mână, de sute de ofițeri

Oricât de absurd ar părea situaţia este cât se poate de reală şi a fost confirmată inclsuiv de ziarul Sydeny Morning Herald. „Câțiva câini confiscați, care urmau să fie salvați de un adăpost au fost în schimb împușcați de către un consiliu rural din New South Wales, în interpretarea restricțiilor anti-COVID-19, alarmându-i pe activiștii de animale și determinând o anchetă guvernamentală”, a scris ziarul săptămâna aceasta. „Consiliul din Bourke Shire, din nord-vestul statului, a ucis câinii pentru a-i împiedica pe voluntarii dintr-un adăpost pentru animale din Cobar să călătorească pentru a ridica animalele săptămâna trecută, potrivit biroului de administrație al consiliului” a adăugat ziarul.

„Oficiul Local a fost informat de decizia consiliului de a da curs acestei acțiuni, pentru a-și proteja angajații și comunitatea, inclusiv populațiile aborigene vulnerabile, de riscul transmiterii COVID-19”, a confirmat şi un purtător de cuvânt al agenției guvernamentale. „Suntem profund îngrijorați și complet îngroziți de această ucidere a câinilor și respingem total justificările inacceptabile ale consiliului, conform cărora această crimă a fost aparent făcută ca parte a unui plan sigur antiCOVID”, a declarat Lisa Ryan, managerul regional al grupului pentru drepturile animalelor, Animal Liberation.

Citește și: ZIUA MONDIALĂ A ANIMALELOR. “DACĂ ANIMALELE AR VORBI, OAMENII AR PLÂNGE”, ADEVĂRURI DUREROASE DESPRE NECUVÂNTĂTOARE, NECUNOSCUTE ÎN JUNGLA URBANĂ

Între timp, în ţară situaţia a devenit foarte tensionată, iar oamenii au început să se revolte. Ciocniri violente au avut loc în weekend între poliţia australiană şi sute de protestatari anti-lockdown, la Melbourne şi Sydney. Poliţia călare a folosit spray cu piper la Melbourne pentru a dispersa mulţimile care se îndreptau spre barajele forţelor de ordine, în timp ce grupuri mai mici de protestatari au fost împiedicate să se adune în Sydney de către un mare contingent al poliţiei antirevoltă. Poliţia statului Victoria a promis să aplice amenzi de 5.000 de dolari australieni (3.600 dolari SUA) oricărui protestatar pe care l-ar putea identifica ca a luat parte.

În acelaşi timp, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, îi atenţiona pe locuitorii ţării sale că ar trebui să se aştepte la noi cazuri de COVID-19, după ce a luat decizia de a impune un lockdown la nivel naţional în urma apariţiei zilele trecute a unui prim caz de origine locală, din ultimele şase luni.

Leave a Reply

thirteen − five =