Skip to main content

Crimele de Halloween sunt de obicei doar povești spuse în filme, emisiuni TV sau cărți. Dar infracțiunile comise cu ocazia acestei sărbători sunt mai grave decât legendele urbane pe care le-ați auzit. Criminali sceleraţi şi bolnavi mintal sfâșie inimile familiilor și îngrozesc comunitățile prin faptele lor oribile. Multe dintre crimele care au loc în această noapte înfricoșătoare sunt direct legate de festivitățile care înconjoară sărbătoarea. Iată 10 dintre cele mai groaznice crime comise de Halloween.

1. Aruncatul cu ouă duce la crimă

A arunca ouă în casa sau maşina cuiva este pentru mulţi o tradiție de Halloween, dar pentru un om ea a devenit mortală. Karl Jackson, în vârstă de 21 de ani, își conducea iubita și pe fiul acesteia acasă de la o petrecere de Halloween, în Bronx, când un grup de tineri au început să arunce ouă în mașina sa. Bărbatul a ieșit din vehicul și a început să se certe aceştia, dar ei l-au împușcat în cap, fiind declarat mort la scurt timp după aceea. Criminalul Curtis Sterling, care avea doar 17 ani la momentul faptei, a fost trimis în judecată şi execută o condamnare de 20 de ani la o închisoare din Ulster County. În fiecare octombrie, mama lui Jackson îi trimite lui Sterling un vedere de Halloween pe care scrie: „Mă bucur că ești încă acolo”.

2. Asasinarea lui Tony Bagley

În noaptea de Halloween a anului 1994, Tony Bagley, care avea doar 7 ani, a fost îmbrăcat de familia sa într-un costum de schelet şi a plecat la colindat, mergând în fața surorii, mătușii și mamei sale. Când a ajuns la o intersecţie el s-a oprit să-şi aştepte rudele care rămăseseră în urmă, dar în acelaşi timp, un bărbat îmbrăcat în negru a început să tragă asupra familiei, după care a urcat într-o maşină care îl aştepta şi a dispărut în noapte. Sora, mătușa și mama lui Tony au fost rănite, dar Tony, care fusese împușcat în cap, a murit. Nu au existat indicii asupra bărbatului care a comis această crimă, dar poliția a urmărit multă vreme  pistă care ducea către un membru al familiei care nu avea alibi pentru acea noapte. Totuşi, nu s-a putut demonstra niciodată că un membru al familiei a fost în spatele asasinatului, iar cazul este încă nerezolvat.

3. Crima “Ne daţi ori nu ne daţi”

În 1957, frizerul Peter Fabiano a fost ucis după ce le-a răspuns la ușă unor colindători despre care credea că au venit cu tradiţionalul “Ne daţi ori nu ne daţi”. Soția lui Fabiano îşi părăsise pentru scurt timp bărbatul, pentru o aventură amoroasă cu o altă femeie, pe nume Joan Rabel, dar Betty Fabiano și-a abandonat curând iubita și s-a întors la soțul ei, umplând-o pe Rabel de gelozie. Rabel a conspirat cu o altă femeie, Goldyne Pizer, pentru a-l ucide pe Peter de Halloween. Ea s-a costumat pentru sărbătoare şi a pus, de asemenea, un pistol într-un sac de hârtie maro pentru a face să pară că are o pungă de bomboane. Cele două femei au stat în fața casei până când s-au stins luminile. Rabel a apăsat apoi butonul soneriei, iar când Peter a răspuns l-a împuşcat în faţă cu un pistol de calibru 0.38 mm. Nu a trecut mult până când femeia a fost arestată pentru crimă.

4. Bomboanele otrăvite

În noaptea de Halloween a anului 1974, Timothy O’Bryan a mers cu “Ne daţi ori nu ne daţi” împreună cu tatăl său și cu prietenii în Deer Park, Texas. S-au apropiat de o casă cu luminile stinse, dar au decis să bată oricum la uşă. Nimeni nu a venit răspuns și toată lumea din grup, cu excepția tatălui lui Timothy, a plecat către casa următoare. Tatăl ajuns rapid grupul din urmă, ţinând în mână o pungă cu bomboane Pixy Stix, pe care a susținut că a primit-o în cele din urmă de la casa precedentă. El le-a dat astfel bomboane copiilor.Timothy a mâncat câteva şi a murit doar o oră mai târziu. Poliția a stabilit că bomboanele fuseseră parțial umplute cu cianură. Din fericire, ceilalți copii încă nu mâncaseră bomboanele lor. Ronald, tatăl lui Timothy, le-a spus anchetatorilor că bomboanele otrăvite au fost primite din acea casă cu luminile stinse, dar bărbatul care locuia acolo avea un alibi solid, pur şi simplu nu fusese acasă în noaptea aceea. Poliția a început să îl suspecteze pe Ronald pentru crimă, mai ales după ce a constatat că tocmai contractase polițe de asigurare de viață pentru copiii săi. Bărbatul avea datorii de peste 100.000 de dolari și spera să folosească banii asigurării pentru a le plăti. Ronald și-a menținut inocența pe tot parcursul procesului, dar juraţii l-au găsit vinovaţi pentru crimă, iar el a fost executat la 10 ani de la moartea fiului său.

5. Femeia strangulată de pastor

În noaptea de Halloween a anului 2012, pastorul John D. White, din Michigan, a intrat în modulul în care locuia Rebekah Gay (24 ani), fiica logodnicei sale și a ucis-o. White a lovit-o de mai multe ori în cap cu un ciocan, după care a strâns-o de gât cu un fermoar mare. El plănuise să întrețină relații sexuale cu cadavrul, după ce a urmărit online mai multe videoclipuri cu pornografie necrofilă, dar nu a putut să facă acest lucru pentru că era prea beat. Fiul de trei ani al lui Gay era acasă la momentul crimei, iar după ce a ascuns cadavrul femeii în pădure White l-a îmbrăcat pe copil în costumul de Halloween și a aşteptat până când tatăl micuţului a venit şi l-a luat pentru a pleca la colindat. Ulterior, White a mărturisit poliției asasinatul și a fost arestat, iar mai târziu a acceptat o înțelegere pentru crimă de gradul doi, fiind condamnat la 56 de ani și trei luni de închisoare. S-a sinucis în celulă, la doar câteva luni după ce a fost condamnat.

6. Dubla crimă, uciderea lui Leslie Mazzara și Adrianei Insogna

Leslie Mazzara, Adriane Insogna și prietena lor Lauren Meanza împărțeau bomboane la casa lor din Napa, California, în noaptea de Halloween a anului 2004. În cele din urmă, soneria a încetat să mai sune, iar cele trei femei s-au culcat în jurul orei 23:00.Mai târziu în acea noapte, un bărbat neidentificat a intrat în casă și a urcat la etaj. Din dormitorul ei de la parter, Lauren a auzit țipete, şi-a dat seama că ceva nu e în regulă, dar a așteptat până când s-a făcut linişte şi a ieșit pe ușa din spate, s-a urcat în maşină şi a fugit, pentru a scăpa de criminal. A trecut un an de cercetări, iar poliția l-a arestat în cele din urmă pe Eric Copple, care era soțul uneia dintre cele mai buni prietene a lui Adriane. Copple s-a predat autorităților după ce au fost făcute publice informații despre marca neobișnuită de țigări folosită de criminal, două mucuri fiind găsite în apropierea casei. El a recunoscut că le-a ucis cele două femei, dar nu a dezvăluit nicidată mtivul. Copple a pledat vinovat în instanță pentru două acuzații de crimă de gradul I și își va petrece restul vieții în închisoare, pledoaria permiţându-i să scape de pedeapsa cu moartea.

7. Crimele din familia Liske

În noaptea de Halloween a anului 2010, Devon Griffin (16 ani) s-a întors acasă de la biserică , dar a găsit în casă o linişte nefirească. Nu i-a luat mult, după o scurtă verificare a camerelor, să dea peste cadavrele fratelui său, Derek Griffin, al mamei sale, Susan Liske și al tatălui său vitreg, William Liske. Devon a sunat o mătușă, care a apelat apoi 911, iar autoritățile au efectuat o arestare încă din acea noapte, după ce au suspectat că William Liske Jr. avea legătură cu crima. Era fiul tatălui vitreg al lui Devon, în vârstă de 24 de ani. William Liske Jr. avea antecedente de boli mintale și suferea de schizofrenie .În 2004 el fusese acuzat de agresiune și jaf și acuzat că și-a lovit mama vitregă cu o ceașcă de cafea în cap și i-a furat cheile. Liske Jr. a pledat vinovat de asasinarea membrilor familiei sale și a primit trei condamnări pe viață fără șanse de eliberare condiționată. În 2015, a fost găsit mort în celula închisorii sale, din cauza unei răni auto-provocate.

8. Toolbox Killers

Lawrence Bittaker și Roy Norris au fost echipa de tortură cunoscută sub numele de „Toolbox Killers”. Ei au primit acest nume deoarece foloseau instrumente de uz casnic pentru a le provoca chinuri de neimaginat victimelor lor, adolescente din zona Los Angeles. Bărbații luau cu maşina fete care făceau autostopul și le duceau în locuri îndepărtate pentru a le viola, chinui și ucide. După aceea, Bittaker și Norris aruncau cadavrele în munți. Bărbații păstrau fotografii și casete audio ale fetelor în timp ce acestea erau violate și ucise. Cea de-a cincea și ultima victimă a bărbaților a murit în noaptea de Halloween a anului 1979. Shirley Ledford (16 ani) făcea autostopul, dorind să se întoarcă acasă de la o petrecere, când Bittaker și Norris au oprit maşina şi s-au oferit să o ducă. Ledford a fost bătută cu un ciocan, violată și torturată cu un clește, în timp ce era înregistrată. După aceea, trupul i-a fost aruncat pe peluza unei case din suburbii, unde un bărbat care făcea jogging a găsit-o în dimineața următoare. Norris s-a lăudat cu crima unui fost prieten condamnat, care a dat informațiile autorităților. Bărbații au fost arestați, iar dovezile foto și audio au fost descoperite şi ele. Norris a recunoscut răpirile și violurile, dar el a dat vina pe Bittaker pentru crime. El a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în timp ce  Bittaker a fost condamnat la moarte, dar a murit în timp ce îşi aştepta execuţia, anul trecut, pe 13 decembrie, la vârsta de 79 de ani. Norris a murit de asemenea în închisoare, la vârsta de 72 de ani, pe 25 februarie anul acesta.

9. Violată şi ucisă la 9 ani

Lisa French (9 ani), din Wisconsin, mergea cu “Ne daţi ori nu ne daţi” în 1973, când a fost ucisă. French a sunat la soneria vecinului său Gerald Turner, iar acesta a chemat-o în casă, închizând ușa în spatele lor. A dus-o cu forţa în dormitor, unde a violat-o, după care a sugrumat-o. Apoi a băgat corpul gol al fetiţei într-un sac de gunoi și l-a lăsat lângă un drum de țară, nu departe de o fermă. Fermierul care deținea terenul i-a descoperit cadavrul patru zile mai târziu. Nu a fost greu să se ajungă la ucişaş, fire de părul de-al lui Turner fiind găsit în sacul cu corpul fetei, acesta mărsturisindu-şi în cele din urmă crima. Judecătorul i-a dat lui Turner o pedeapsă de 38,5 ani cu posibilitatea de a fi eliberat condiționat .El a fost eliberat condiționat în 1992, ceea ce i-a determinat pe parlamentarii statului Wisconsin să adopte Legea Prădătorilor Sexuali. Acest lucru permite statului să țină în custodie unele persoane condamnate pentru infracțiuni sexuale, dacă sunt considerate potențial violente. În 1998, Turner a încălcat eliberarea condiționată, în computerul său fiind găsite imagini pornografice hard-core . El a fost găsit vinovat și condamnat la încă 15 ani de închisoare.

10. Adolescentă ucisă şi dezmembrată în trei părţi

În noaptea de Halloween a anului 1981, Maria Ciallella, în vârstă de 17 ani, i-a spus tatălui ei că va ieși afară și că se va întoarce în jur de miezul nopții. Un ofiţer de patrulare a văzut-o mergând pe marginea drumului în noaptea aceea și urma să o ia la întoarcere, dar când s-a întors, după aprximativ 10 minute, ea nu era nicăieri. A trecut un an și jumătate până când cineva a găsit cadavrul Mariei, în 1983. După ce a urmărit un pont, poliția a ajuns la casa lui Richard Biegenwald şi a partenerului său Dherran Fitzgerald. Ambii bărbați aveau o lungă istorie de violență și criminalitate, dar poliția l-a reţinut mai întâi pe Fitzgerald. El a condus rapid poliția către alte două cadavre, înainte de a-i conduce pe ofiţeri la casa mamei lui Biegenwald, unde, în curtea din spate, autoritățile au dezgropat corpul Mariei, care a fusese dezmembrat în trei bucăți, dar și corpul Deborei Osborne, o adolescentă care avea 17 ani în momentul când a fost ucisă. Fitzgerald a devenit martorul cheie al urmăririi penale atunci când a început procesul lui Biegenwald. Procuratura a susținut că Biegenwald ucidea doar pentru că voia să vadă pe cineva murind. Fitzgerald a primit cinci ani de închisoare, în timp ce criminalul în serie Biegenwald a fost condamnat la moarte, pedeapsă care i s-a comutat ulterior în patru sentinţe pe viaţă. A murit în închisoare, din cauze naturale, în 2008, la vârsta de 68 de ani.

Leave a Reply

2 × 5 =