Skip to main content

Google vine cu o serie de schimbări în ceea ce privește protecția minorilor în spațiul online. Astfel, părinții pot să elimine fotografiile în care apar copiii lor în rezultatele căutării pe Google.

Potrivit companiei Google, permiterea utilizatorilor adulți să elimine imaginile cu minorii din rezultatele căutărilor ar permite acestora ”mai mult control asupra amprentei lor digitale”. De asemenea, gigantul a declarat că imaginile eliminate din căutări nu vor fi eliminate și de pe web.

Citește și: Ziua Internațională a Jocurilor Video. Cum au schimbat jocurile video percepția copiilor despre viață

”Eliminarea unei imagini din rezultatele căutării nu o elimină și de pe web, dar credem că această schimbare va ajuta tinerii să aibă mai mult control asupra imaginii lor online”, se arată în comuniatul transmis de Google.

Aceasta nu este singura măsură luată de Google în ultimul timp. Gigantul a venit cu o serie de modificări, care să asigure copiilor şi adolescenţilor cu vârste între 13 şi 18 ani o experienţă online mai sigură, fiind vizate opţiuni din YouTube, Location History sau publicitatea online, transmite BBC.

”Google a luat întotdeauna măsuri pentru protejarea minorilor şi a se asigura că experienţa lor online este una sigură – de la limita de 13 ani pentru deschiderea unui cont propriu Google şi instrumentul Family Link, care permite părinţilor să supervizeze activitatea online a copiilor, şi până la YouTube Kids şi programul de educaţie digitală dedicat copiilor Be Internet Awesome. În perioada următoare, Google va aduce o serie de modificări produselor şi serviciilor sale, care să asigure copiilor şi adolescenţilor (persoane cu vârste între 13 şi 18 ani) o experienţă online mai sigură”, menţionează gigantul american de tehnologie.

Citește și: PANDEMIA A ADÂNCIT RUPTURA DINTRE PĂRINŢII PLECAŢI LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE ŞI COPIII LĂSAŢI ÎN ROMÂNIA. HARTA PE JUDEŢE A MINORILOR RĂMAŞI SINGURI ACASĂ, CÂT DE DRAMATICĂ E SITUAŢIA

Ce modificări a implementat Google pentru protecția copiilor

Astfel, în cazul platformei Youtube, setările de încărcare implicite vor fi cele cu cel mai înalt grad de confidenţialitate pentru tineri. Mai mult, vor fi activate memento-urile pentru a lua o pauză în vizionare sau a merge la culcare, iar funcţia „auto-play” va fi dezactivată pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani.

În ceea ce priveşte opţiunea Search, care protejează utilizatorii de conţinutul matur rezultat prin căutări pe Google, aceasta va fi activată automat pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani. Până în prezent, Search era activată implicit pentru conturile minorilor de sub 13 ani, administrate prin Family Link. Totodată, pentru Location History, o setare în contul Google care ajută produsele Google să fie mai utile, există dezactivare implicită pentru toate conturile, iar copii cu conturi supervizate nu au opţiunea de activare a acesteia. În curând, însă, niciun cont sub 18 ani nu va avea opţiunea de a activa Location History.

Citește și: Ziua internațională a părinților. Astăzi ai ocazia să le spui ”mulțumesc” celor mai importante persoane din viața ta

Google va extinde măsurile de protecţie pentru a preveni afişarea reclamelor care ar putea afecta adolescenţii şi va bloca ţintirea reclamelor pe baza vârstei, genului şi interesului pentru persoanele de sub 18 ani. Mai mult, și Instagram a făcut conturile tinerilor sub 16 ani private în mod implicit, pentru a păstra siguranța în spațiul online a copiilor și a nu fi prea expuși.

Cu toate acestea, mulți tineri pot minți cu privire la vârsta lor pentru a nub li se impune aceste restricții, astfel că, fără atenția părinților și implicarea acestora în activitatea online a copilului, cei mici pot fi expuși în continuare la pericole și influențe.

Sursă foto: pexels.com

Leave a Reply

three × 3 =