Skip to main content

Țara Vikingilor şi a ruladei de anghilă, a lui Mads Mikkelsen, Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister, din Game Of Thrones), dar și a lui Lars Ulrich (bateristul de la Metallica), Danemarca „strălucește”, de asemenea, datorită legilor sale foarte ciudate. Legi care nu sunt aplicate sistematic, dar care denotă caracterul oarecum excentric al celor care le-au scris.

Oricum ar fi, este întotdeauna bine să le știți dacă intenționați să mergeți acolo de Sărbători! Nu ştiţi niciodată când vi se pot aplica, fiindcă, oricât de ireal ar părea, ele chiar sunt încă în vigoare.

Părinţii trebuie să aleagă pentru copii un prenume doar din cele 7.000 aprobate de guvern

În cazul în care numele dorit nu se află pe lista autorităţilor, prinţii trebuie să facă  cerere specială în acest sens. Legea aceasta nu este considerată totuşi, chiar atât de rea, pentru că îi împiedică pe oameni să aleagă nume ciudate pentru copiii lor.

Citește și: POLIȚIA ANIMALELOR INTRĂ ÎN ACȚIUNE. MOMENT ISTORIC PENTRU ROMÂNIA, NECUVÂNTĂTOARELE SUNT APĂRATE PRIN LEGE, CU ARMA ÎN MÂNĂ, DE SUTE DE OFIȚERI

Legile impun, de asemenea, ca numele să indice clar genul copilului, băiat sau fată. Ortografia imaginativă a denumirilor obișnuite nu este, de asemenea, permisă în conformitate cu aceste legi, iar numele trebuie să fie conforme cu ortografia daneză. De exemplu, numele Camilla este permis în conformitate cu reglementările, dar scrierea acestuia ca Cammmilla nu este permisă.

Nu este ilegal să încerci să evadezi din închisoare

Danemarca este una dintre ţările care recunoaşte dreptul deţinutului de a încerca să evadeze din închisoare, dacă acesta este un drept. Cel puţin, sistemul juridic nu îl tratează ostil pe prizonier, iar atunci când acesta este prins el se întoare să execute doar pedeapsa care i-a mai rămas, nefiindu-i adăugat niciun spor pentru tentativa sa de a fi încercat să părăsească sistemul.

Totuşi, danezii nu sunt singurii care dau dovadă de o asemenea clemenţă, în aceeaşi situaţie regăsindu-se Mexic, Germania şi Austria.

Străinilor nu le este permis să-şi arboreze drapelul ţării lor în Danemarca

În cel mai tolerabil caz, alături de drapelul ţării străine trebuie arborat şi steagul danez, de aceleaşi dimensiuni şi la aceeaşi înălţime, altfel veţi suporta rigorile legii. Au fost destule cazuri în care poliţia a intervenit şi a aplicat legea, chiar dacă drapelul străin a fost arborat pe o proprietate privată, cum ar fi curtea unei case.

Amenda pentru o astfel de infracţiune de 2.500 de coroane, adică aproape 400 de euro. Legea care interzice afişarea unui alt steag decât cel danez este în vigoare din anul 1915.

Este interzis să porneşti maşina dacă se află cineva sub ea

Codul rutier danez spune că înainte de a porni maşina şoferul trebuie să verifice dacă sub ea se află vreo persoană, moartă sau vie. Legea spune că de acest fapt trebuie să se îngrijească fiecare conducător de vehicul cu motor.

Este interzis să-i spui soţiei tale că este mai urâtă decât mama ta

Pedeapsa pentru această faptă considerată infracţiune de către legile daneze poate merge, teoretic, până la un an de închisoare.

Dacă găseşti un copil pierdut şi nimeni nu vine să îl ia în două ore poţi spune că e al tău

Bineînţeles că şi aici vorbim doar de teorie, dar legea chiar există. Inclusiv mulţi danezi îşi pun întrebarea de ce ea nu este abrogată, în condiţiile în care în majoritatea ţărilor lumii fapta ar fi considerată drept răpire.

Citește și: AMERICA LA RĂSCRUCE. TOP 10 CELE MAI RUŞINOASE MOMENTE DIN ISTORIA SUA, DE LA LAGĂRE DE CONCENTRARE LA CELE PATRU MARI EŞECURI ALE PERIOADEI POSTBELICE

Copilul ar trebui să fie adus la o secție de poliție, unde să se poată verifica rapoartele despre copiii pierduţi și să I găsească părinții, decât să rămână în vigoare astfel de legi, spun contestatarii.

Este ilegal să mănânci slănină crudă când e Lună Plină

Este obligatoriu să claxonezi înainte de a porni cu mașina la drum

Codul rutier danez spune că, înainte de a porni mașina, trebuie să verificați luminile, frânele, direcția și să claxonați.

Este interzis să porniți mașina fără a fi verificat mai întâi dacă niciun copil nu doarme sub ea

Într-un restaurant ai dreptul, teoretic, să nu plăteşti nota dacă încă îţi este foame la sfârșitul mesei

Se stipulează clar în această lege că, în cazul în care consumatorul nu se simte „plin” atunci când a terminat de mâncat ce a comandat, atunci acesta are dreptul să plece fără să plătească nota de plată.

One Comment

Leave a Reply

15 − three =