Skip to main content

Dacă e ceva ce îi îngrijorează pe români este câți bani vor avea atunci când vor ieși la pensie, fiindcă mulți oameni consideră că după vârsta de pensionare începe a doua viață. Astfel că, cele mai multe căutări în mediul online au fost despre cea mai mare pensie din România, câți bani primește și mai ales cine o o primește.

Cea mai mare pensie din România. Suma depășește 78.000 de lei

Potrivit informațiile afișate deja pe internet, cea mai mare pensie din România aparține unui comandant de penitenciar în perioada comunistă, pe nume Gheorghe Bălășoiu, care însă a murit în urmă cu câteva zile, la vârsta de 73 de ani.

Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii, declara la începutul acestui an că cea mai mare pensie încasată în România depășește 78.000 de lei, însă contribuțiile ar acoperi o pensie de puțin peste 5.000 de lei, aceasta susținând că este vorba de o pensie de serviciu.

Mai exact, suma încasată de domnul Gheorghe Bălășoiu, decedat la începtul lunii iulie 2021 la vârsta de 73 de ani, era de 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi.

Citește și: “WHITE MONKEY JOB” – CUM SĂ CÂŞTIGI BANI ÎN ASIA FĂRĂ SĂ MUNCEŞTI. O INDUSTRIE SUBTERANĂ CU OFERTE CÂT SE POATE DE REALE, PENTRU CEI CARE NU ŞTIU SĂ FACĂ NIMIC

”Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a precizat că există și pensii de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, dar și că sunt 900.000 de români care au venituri de 800 de lei pe lună, scrie Digi24.

”Este o realitate a României şi această realitate nu mai poate să continue la nesfârşit. Ne arată lumea cu degetul şi sunt oameni care mor şi speră totuşi să fi ajuns la o pensie care să reflecte şi contributivitatea şi echitatea în societatea românească. Soluţia o vom pune pe masă. Lucrăm în acest moment”, a mai spus ministrul Muncii.

Cine este Gheorghe Bălășoiu, bărbatul care lua cea mai mare pensie din România

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. Acesta fusese declarat omul cu cea mai mare pensie specială din România, venit care ajunsese anul acesta la peste 78.000 de lei.

”Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre. Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale”, declara atunci Florin Roman în plenul Camerei Deputaţilor, în încercarea de a-i convinge pe deputați să voteze proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale.

Citește și: ”Karoshi” – Moartea de epuizare sau ravagiile suprasolicitării la locul de muncă. Tragedia pe care Japonia a “exportat-o” în toată lumea

Înainte de a ieși la pensie, Gheorghe Bălășoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni. Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005 Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei, explică publicația argeșeană InfoArgesNews.ro.

Sursă foto: freepik.com

One Comment

Leave a Reply

9 + nineteen =